2012. május 26.

Heti menü május 28- június 3-ig







Hétfő : Őszibarackos csirkemell rizzsel ( sertéscombból készítettem most, és fokhagyma helyett bazsalikomot tettem bele )
Péntek : Húsleves, Paradicsommártás főtthússal, Lángos
Szombat : Húsleves ( maradék előző napról ), Pörkölt ( 1 kg sertéslapockából, mert a maradékot jövő héten használom fel)

2012. május 25.

Paradicsommártás

Paradicsommártás


Rántást készítek, amit felöntök házi paradicsomlével, sózom, összeforralom, esetleg ha savanyúnak találom akkor cukrozom is, és kész. Sült, főtt húsok mellé szoktam készíteni.

Ha sűrített paradicsomból készül, akkor a rántáshoz adom a paradicsomot, és felöntöm vízzel.

2012. május 24.

Fasírt

Két zsemlét beáztatok vízbe, majd kis idő múlva kinyomom belőlük a vizet. Egy keverőtálban a zsemlékhez adok fél kg darálthúst, egy tojást, és egy fej előre kockázott, és kevés zsírban megpárolt vöröshagymát. Sózom, borsozom, néha teszek bele fokhagymát, petrezselymet, zöldfűszereket ( bazsalikom, majoranna, oregano, őrölt paprika stb), ha olyan kedvem van. Az egészet jól összedolgozom, majd kézzel kis pogácsákat formázok belőle, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm.

Fasírt