2012. június 2.

Tejszínes-gombás spagetti

Tejszínes-gombás spagetti





Egy fej vöröshagymát kevés zsiradékon megpárolok, hozzáadok fél kg  megtisztított darabolt gombát. Sózom, borsozom, ha a gomba puhára főtt, öntök rá fél liter tejszínt. Egyet forr, és a szósz készen van.

Ha csiperkéből készíted, akkor egy kis vizet is érdemes a gomba alá önteni, mert a csiperke nem ereszt annyi levet. Én legutóbb laskagombát vettem annál az egyszerű oknál fogva, hogy akkor épp a laskagomba volt olcsóbb, így nem kellett vízzel bajlódnom, mert a laskának magasabb a víztartalma, és elöbb is puhul mint a csiperke. A fűszerezés itt is tetszőleges, petrezselymet, fokhagymát, babérlevelet, tárkonyt tudnék még hozzá elképzelni, de ez ízlés dolga. A mai alkalommal pl egy egész paprikát is a hagymára szeltem. Amit szeretsz azt teszel bele, és biztos nem rontod el. Egyszerre többféle gomválal is lehet kísérletezni, úgy dominánsabb gomba ízt lehet elérni.

A spagettitésztát forró vízben készre főzöm, leszűröm, és a gombás szószhoz keverem, és egy kicsit összemelegítem. Ha szereted reszelsz rá sajtot, de annélkül is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése