2012. január 5.

Kelbimbófelfújt


Kelbimbófelfújt



Ne ijedjen meg senki, ez az étel lényegében bármilyen zöldségből elkészíthető.

A kelbimbót sós vízben puhára főzöm, és összekeverem jó sok pirított szalonnakockával. Egy kivajazott hőálló tálba burítom a keveréket.

Amig a kelbimbó fő, elkészítem az öntetetet hozzá. Négy tojás sárgáját kikeverek 2 dl tejföllel, sózom, borsozom, és a végén óvatosan hozzáadom a tojások felvert  habját. Ezzel nyakon öntöm a kelbimbót, és sajtot reszelek a tetejére. Előmelegített sütőben kb húsz perc alatt készre sül. Sokkal finomabb, mint ahogy hangzik, a pirított szalonna és a sajt miatt pedig laktató is.

A négy tojás 80 dkg kelbimbóhoz van számolva, a többi már ízlés dolga, sok sajt vagy kevés, sok szalonna vagy más, pl maradék csirkehús  pirítva fűszerekkel, és a kelbimbó helyett is jó mondjuk a brokkoli, a karfiol, akár vegyesen, zöldbab, ki amit szeret. :)

Frissen, a sütőből kivéve a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése