2011. november 10.

Töki pompos

Töki pompos



Krumplis kelttésztát készítek hozzá. A kelttésztakészítés menetét a kakaós csigánál megtaláljátok, ez ugyanúgy készül, csak annyi a külömbség, hogy előszőr főzök pár krumplit, és azt is a liszt melé biggyesztem, mielőtt az élesztőre öntöm a tejet. 75 dkg lisztből készítem, ehhez a mennyiséghez kb öt közepes burgonyát főzök meg. A burgonyát áttörve adom a liszthez. Tej helyett vizet adok a tésztához, és összeállítás után nem tyúkzsírt, hanem olajat teszek bele.

Ez amúgy egy normál krumplis lángos receptje is, tehát ha nem tepsiben sütöd meg, hanem olajos kézzel kinyújtogatod, és olajban megsütöd, lángost fogsz kapni, méghozzá egy nagyon fínom krumplis lángost. :)

Amikor a tészta megkelt, átgyúrom, kinyújtom kb tepsi méretűre. A tepsit csak zsírozni szoktam. A tésztát beleigazgatom a tepsibe, villával megszúrkálom, és megkenem a tetejét tejföllel. Szórok rá kockázott vöröshagymát, vagy lilahagymát, pirított szalonnakockákat, és a végén reszelek rá sajtot. Ezután készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése