2011. november 11.

Sonkás rakott tészta

A maradékok felhasználásáról még nem írtam. A sonkás tészta ennek tipikus példája. Volt húsvét, maradt sonka is, amit már mindenki a háta közepére kíván. Kidobni vétek, így viszont nem esszük már meg.

A főtt füstölt sonkát ledarálom, és összekeverem tejföllel. Főzök ki egy csomag tésztát, alakja mindegy, és egy kivajazott jénaiba egy réteg tészta, egy réteg sonka kerül. Tetejére tészta, és reszelt sajt. Beteszem a sütőbe fél órára és kész is :) Ha valaki szereti a fokhagymát, tehet a darált sonkába azt is, vagy bármilyen más fűszert is. Ez egy olyan csináld magad recept, szóval bátran lehet kísérletezni. Csináltam úgy is, hogy a rétegek közé is reszeltem sajtot, dobáltam bele vöröshagymát, fokhagymát, tetejére is kerülhet tejföl, ki lehet keverni azt is fűszerrel, fokhagymával, snidlinggel. Eddig mindegyik variáció nagy sikert aratott nálunk. Elrontani nem lehet, finom, laktató :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése