2011. november 9.

Rántotthús

Ezt leggyakrabban csirkemellből készítem, mert finnyás kis családom van. Őszintén szólva én egyáltalán nem rajongok a rántotthúsért, ezért kínomban sokmindennel kísérleteztem, csak ne a megszokott rántotthús legyen, mert gyerekkoromban annyit ettem, hogy már a gondolatától is a falra tudnék mászni.



A kifilézett csirkemellet szeletelés után klopfolom, kategórikusan csak az egyik oldalát. Sózás helyett, leggyakrabban ételízesítővel szórom be, de került már rá fokhagymasó, bors, sültcsirke-fűszerkeverék, és egyéb készen kapható fűszerkeverékek is, mert a változatosság gyönyörködtet :) Ezután a szokásos módon, liszt-tojás-zsemlyemorzsa borítást kapja, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

De, itt még nincs vége, gyakorlatilag azt kell hogy mondjam, hogy a rántotthúsra variációk tömkelege létezik, zsemlemorzsa helyett lehet kókuszreszelékbe, darált-dióba, -mogyoróba, szezámmagba forgatni a húst. Utóbbit a tányéron szójaszósszal meglocsolva igencsak ízletes fogáshoz jutunk. Választhatjuk a nagy szeletek helyett a kisebb, falatkák bundázását és sütését is, mindenkinek ismerős-csirke nuggets, csak ebben nem lesz ízfokozó :D

Ha pediglen az olajhoz öntünk fűszerolajakat, megint más lesz a leányzó fekvése. Az olajba tehetünk pl egy félbevágott hagymát, az illóolajok átkerülnek az olajba, pluszpoénként tudni fogjuk mikor elég meleg az olajunk a sütéshez, mert ezt a hagyma finom gyöngyözéssel jelezni fogja.

A zsemlemorzsába is keverhetünk különféle fűszereket, őrölt pirospaprikát, reszelt sajtot, és el is hagyhatjuk a morzsát. A tojásba ha öntünk egy kis tejet, szebben fog pirulni a husink, ha pedig van időnk, és kedvünk is, akár lekeverhetünk némi palacsintatésztát is, és abba is beleforgathatjuk a húsfalatkákat, vagy szeleteket. A tésztás variációk száma szintén végtelen, bátran kísérletezzetek fűszerekkel, olajokkal, egyebekkel. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése