2011. november 9.

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék sült virslivel



A lencsét átválogatás után előző este beáztatom. Fél kg-os zacskó felét szoktam egy alkalommal megfőzni, így is marad vacsorára.

A beáztatott lencséről leöntöm a levét, és egy fazékba teszem annyi vizet hozzáadva amennyi főzeléket szeretnék. Beledobok egy fej vöröshagymát, és három-négy gerezd zúzott fokhagymát. Ezután kerül bele némi ételízesítő. Amikor a lencse puhára főtt, egy kis pohár tejföllel behabarom. Az íze kedvéért lehet belefőzni füstölt kolbászt, szalonnát stb., de mi nem rajongunk a füstölt ízért, így ez nálam kimarad.
Friss kenyérrel tálalom, feltétnek pörköltmaradék, sült vagy főtt virsli szokott rákerülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése