2011. november 11.

Káposztás tészta

Káposztás tészta


Egy fej káposztát külső leveleitől megfosztva felnégyelünk, majd nagy lyukú almareszelőn lereszeljük. Ezután a lereszelt káposztát megsózzuk. Állni hagyjuk egy-két órát, majd kinyomkodjuk a levét. Zsiradékon puhára pároljuk. A tésztát kifőzzük, majd összekeverjük a pirított káposztával. Ízlés szerint borsozzuk, cukrozzuk, ki hogy szereti.

Mivel nekem mániám, hogy előre dolgozzak, ezért több káposztát párolok készre, és adagokra osztva szintén a fagyasztóban tárolom. Így csak elő kell kapni előző este, és aznap csak a tésztát kell kifőzni hozzá. Én a pirított káposztát nem ízesítem semmivel, mert nálunk mindenki máshogy szereti. A kislányom pl borsot, és cukrot is kér rá, a férjem csak cukrot, én meg csak borsot. :D Le sem tagadhatná a kisasszony, hogy a mi gyermekünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése