2011. november 9.

Burgonyapüré

Hát a variációk száma itt is végtelen. Alapesetben a héjábban főtt burgonyát leszűröm, eltávolítom a héjját, és margarinnal, tejfellel összetöröm. Ízlés szerint sózom.

Azért a héjjában főzöm a burgonyát, mert egyrészt utálok krumplit hámozni, másrészt ha héjjában főzzük, akkor egy csomó értékes anyag a burgonyánkban marad.Nálam van erre egy külön fazék, amiben csak krumplit főzök, másra nem használom. A héjjában főtt burgonya a főzés közben ugyanis megfoghatja az egény falát. Amikor kész a krumpli, -ezt szúrópróbával ellenőrzöm, mikor gond nélkül belemegy a kés-, leöntöm róla a vizet, és ha kicsit hült, lehámozom a héjját. Olyankor már könnyen lejön, pillanatok alatt túl is vagyok az egész cécón.

Valaki tejjel készíti, egészen habosra keverve robotgéppel, valaki majdnem folyósra, én szoktam csak margarinnal, ill csak tejfellel is készíteni. Aztán pl ha fele krumpli, fele sárgarépa az arány, akkor lesz egy mutatós, és ízletes nem hétköznapi burgonyapürénk. Lényegében ezt is bármilyen főtt zöldséggel keverhetjük, fűszerezhetjük, szinezhetjük, formákba tölthetjük, szóval kedv, és ízlés kérdése :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése