2011. november 10.

Brassói aprópecsenye


Brassói aprópecsenye




Én 1 kg sertéscombból készítem, a húst apró kockákra vágom. Egy nagy fej vöröshagymát, és 3-4 gerezd zúzott fokhagymát zsíron megpárolok, rádobom a húst, majd fehéredésig pirítom. Kevés ételízesítő kerül rá ( nem kell sok, mert a fokhagyma, és a majoranna is olyan fűszer, amivel a só kiváltható ), és annyi víz, hogy ellepje. A combot én kb egy órán keresztül szoktam párolni, mert úgy szeretjük ha puha, és kb ennyi idő kell neki ahhoz, hogy puhára főljön Ha elfőli a levét, pótolom.. Amikor a hús már majdnem kész, adok hozzá cukorborsót, és befűszerezem majorannával, és borssal. Ezután teljesen elfőzöm a levét, és készen van. Burgonyát hámozok, kockázom, és olajban kisütöm. Ha megsült, a húshoz keverem, és tálalom. Egy kg húshoz kb azonos mennyiségű krumpli kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése