2011. november 11.

Aranygaluska



Aranygaluska
Alap kelttésztát készítek, egy kiló lisztből, szellőztetés után kinyújtom, és kb négycenti széles csíkokra vágom, amiket tovább darabolok. Egy réteget zsírozott tepsibe lerakok, kb egy centis távolságra, megkenem őket olvasztott margarinnal, és szórok rá cukorral elkevert diópótlót.Majd mégegy réteg tészta, ismét margarin, és diópótló. Sütőbe teszem, és készre sütöm.

A vanília öntet: Vettem bolti vaníliaöntet-port is, és megállapítottam, hogy az vaníliapudingpor, csak drágábban :D Emiatt azóta egy csomag vaníliás pudingport ( főzőset ) egy liter tejjel főzök meg, és készen van az öntet. Nem kell aggódni a mennyiségétől, el fog fogyni :D

Aranygaluska vaníliás öntettel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése